Apadrinament d'alumnes de primer d'ESO


El passat dijous 28 de novembre els alumnes de primer de batxillerat que cursen l'assignatura de Geografia van preparar als alumnes de primer d'ESO unes fitxes sobre els diferents climes que tenim a la península ibèrica. La sessió es va organitzar en grups, els de batxillerat  van explicar les tasques que s'havien de fer i van cooperar en la dinàmica de treball amb dos professors a l'aula.



Visita al Turó de Can Padró


Els alumnes de primer de batxillerat que cursen l'assignatura de modalitat geografia, han fet el passat divendres 22 de novembre, una pràctica d'estudi de paisatge al Turó de Can Padró. Alberto Merino professor honorari del centre ens hi va guiar i va ajudar als alumnes a fer la fitxa d'identificació del relleu.

Us deixem unes imatges





Visita dels alumnes de quart d'ESO a l'exposició de Joaquim Amat- Piniella



Els alumnes de 4t de la ESO els passats dies 8 i 15 de novembre a l' hora de tutoria van ser acompanyats pels respectius tutors a la biblioteca municipal de Polinyà per fer una visita als panells informatius del Museu d'Història de Catalunya on se'ls va explicar tot allò que va ocórrer als camps de concentració nazis i de com l'escriptor català Joaquim Amat-Pinella ho va relatar en primera persona al seu llibre K.L.Reich


Aquest autor va lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil i després s'exilià a França. El 1940 va ser empresonat per l'exèrcit alemany i deportat al camp d'extermini de Mauthausen, on romangué fins que el camp va ser alliberat.

Amat-Piniella va narrar aquesta experiència en la seva novel·la K.L. Reich i, el 1962 va fundar conjuntament amb altres companys ex-deportats L'Amicla de Mauthausen.

 US deixen unes quantes imatges:


Aerogeneradors

Els alumnes de 1r A dins assignatura de Cultura i Societat han elaborat un aerogenerador casolà amb l’ajut de les seves famílies.
Els aerogeneradors serveixen per generar corrent elèctrica amb la força del vent. Els alumnes feien servir un assecador de cabells per fer-lo funcionar.


Gràcies a tots pel vostre interès. FELICITATS.

Us animem a construir-ne també vosaltres un.

Els materials que necessitareu són :

  • una pastilla petita de plastilina
  • un tap de suro
  • una vareta de metall de 15 cm
  • quatre culleretes de plàstic
  • dos bols
  • sorra
  • dues forquilles
  • un tros de fil i  un assecador de cabells   

Ara caldrà que seguiu els següents passos:

Primer:Travessa el tap de suro amb la vareta de metall.
Segon: Trenca els mànecs de les culleretes i clava-les al tap de suro 
Tercer: Fes una bola de plastilina i col·loca-la en un cap del fil. Després lliga el fil amb la  bola a un extrem de la vareta. 
Quart: Omple els dos bols amb sorra i clava el mànec d'una forquilla en cada un.
Cinquè: Posa la vareta amb les pales.
Sisè: Engega l'assecador i fes que les pales girin. Veuràs que la bola de plastelina també puja damunt de les forquilles amb la força de l'aire. 
                                                              
 Us deixem unes quantes imatges dels aerogeneradors.





Zombis a l'institut

Enguany els alumnes de primer treballen la competència bàsica de llengua castellana mitjançant l'eina creativa del teatre. Aquesta matèria és una optativa trimestral on treballem amb diferents jocs la millora de la dicció oral i lectora, la memòria, la creació d'un personatge totalment allunyat de l'alumne/a, la improvisació, la creativitat escrita... Però sobretot és un espai de desinhibició.
En una de les classes els alumnes van proposar fer quelcom diferent pel dia de la castanyada. Alguna actuació davant d'un públic real i en directe. Aprofitant la il·lusió que tenien, vam organitzar "Els zombis envaeixen l'institut". 
Els van preparar a casa les disfresses, a classe vam fer sessions de maquillatge i coreografia de cada personatge. Tot això, amb l’ idea de sorprendre els altres companys de primer durant l'hora d'optativa.

El resultat va ser d'allò més divertit, terrorífic i llaminer...

Personalment em quedo amb la reflexió que alguns feien després de l'actuació:

"ha sido el día más feliz de mi vida", "después de esta experiencia ya no me da vergüenza nada"...

Gràcies als alumnes de primer, a la direcció del centre per confiar en l’activitat i a les companyes que ens van ajudar a fer un dia diferent.

Lola C

Si voleu podeu veure els "visitants" que van passejar per l'institut el passat dijous 31 d'octubre podeu mirar les següents imatges, esperem que passeu una bona estona.


Setmana de Halloween

Al llarg de la setmana del 28 al 31 d'octubre diversos grups d'alumnes i professors han treballat en la decoració de l'entrada de l'institut. Si voleu ens podeu visitar o veure les següents imatges .


Visita a l'església de Polinyà

El dia 18 d'octubre vam anar a l'església de Polinyà. l' Albert Merino, un antic professor de l'institut del nostre poble ens va explicar varies coses sobre aquesta, com que l'església té més de nou segles i té les característiques d'una església romànica senzilla. També vam aprendre que hi havia unes pintures del segle XII molt importants que estaven tapades per calç quan les van descobrir, i que es van arrencar.

Us deixem unes imatges de la sortida.

Noticia escrita per Marta Rubio Parra de segon d'ESO
Dibuix de David Román de segon d'ESO